dimarts, 27 de maig del 2014

SOBRE FRIKIS I GOSUS

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓDeixeu-me encara comentar algunes declaracions de persones vinculades al PP perquè són d'allò més suggerents. Aquests darrers temps els seus ministres han fet sobre la Catalunya independent prediccions d'allò més surrealistes: que vagaria eternament per l'espai, que es convertiria en una mena d'illa de Robinson Crusoe o bé en territori apatxe...

Però la perla d'avui, com diria Marc Bilbeny -per cert, us recomano les seves mossegades-, ens la deixa un dels sociòlegs al servei del partit, Pedro Arriola, en fer la seva particular anàlisi dels resultats electorals i arribar a la conclusió següent: "todos los frikis acaban planeando sobre Madrid".


Bufff. Quin descans! D'una banda, ja ens podem relaxar perquè com que les nostres aspiracions no són "planear sobre Madrid", sinó tocar el dos de Madrid, no podem ser considerats frikis. Ara bé, no sé què pensarà la gent de Madrid sobre aquesta eminència de la sociologia que qualifica de friki a tot quisqui que és o s'acosta a la capital del "Reino". I, d'altra banda, els qui es vanten de ser frikis en si mateixos, no sé si els hi deu fer massa gràcia això de veure's desbancats per Pablo Iglesias i Podem i "todos los que planean sobre Madrid".

Tot un exercici d'elucubració teòrica. I "digo yo" que hi ha molts polítics espanyols que poden ser candidats a friki, a monstre, a deformat, a obsessionat, fins a esdevenir gosu -que vol dir fanàtic-, només cal que es presentin al càsting dels Arriola i Toharia de torn. Això sí, és condició sine qua non "planear sobre Madrid". Apa, doncs, a volar!   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada