dilluns, 22 de setembre del 2014

CATALUNYA INTO THE NIGTH DELS TEMPS

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓAhir us vaig dir que tornaria a la contenció primera i de debò que aquest era el meu propòsit. Espero complir-lo, però un cop m'he decidit a escriure el post i teclejo ja sense parar, no sé què en sortirà. Sereu benèvols, oi que si?

La nit és un moment especialment diferent de la jornada. Jo no sóc, corregeixo, no era pas nocturna. Darrerament me n'he tornat una mica. És un bon moment per a llegir, quan tothom a casa s'ha recollit o dorm, també per a fer petar de tant en tant la xerrada amb algú que t'estimes molt. Per a revisar aquelles notes íntimes que recullen pensaments, poemes, crits interiors difícils d'exterioritzar. 

I per altres afers... com els amorosos, és clar que sí. Parafrassejant la lletra de la cançó titulada precisament into the night, "si pogués volar, et recolliria, et portaria into the night, i et mostraria un amor com el que mai veuràs".

La nit té una màgia especial. I aquesta tarda que m'he entretingut a mirar, durar poc més de 4 minuts, el timelapse de Catalunya dirigit per Jordi Temple, he pensat: què preciosa és la nostra terra de nit, il.luminada amb les mil tonalitats del crepuscle i de l'alba. Al.lucinant! Us el recomano de totes totes.


I això perquè els espavilats de torn repeteixin una i altra vegada que el bloc sobiranista està portant el país a la foscor més terrible. Quina foscor? A les tenebres més espantoses havien condemnat Catalunya des de l'Espanya més recalcitradament lúgubre. Ells són els cecs. La nit pot ser tan clara com el dia. 

Per això infinitat de municipis van encenent petites llumetes amb el seu suport a la consulta a través de mocions que demanen que els ajuntaments garanteixin el procés democràtic de la mateixa i fan una crida a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Ara és l'hora de contemplar Catalunya into the night dels temps, a l'Heure Bleue, a la matinada o el capvespre, quan la llum d'un to blau intens omple de color tot el que es veu. És l'hora de mirar intensament cada racó del territori per a descobrir com va prenent una nova tonalitat: la de la llibertat anhelada, sospirada, i festejada. 

Ep! No em digueu que no és una bona raó per a fer la consulta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada