dissabte, 30 d’agost del 2014

DO IT: CATALUNYA TÉ MANIA DE LLIBERTAT

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓ. Encara que la guàrdia civil ens robi les estelades o que el Millo punxi el globus vaticinant una baixa participació a la Via Catalana. Encara que la Soraya decreti la suspensió de la llei de consultes abans que el Parlament l'hagi aprovat o que el Junqueras sigui una mena d'Sherk a la catalana, segons alguns periodistes de pacotilla... Catalunya té mania de llibertat!

I per si de cas algú ho posa en qüestió, el consell assessor del centre de RTVE a Sant Cugat no en té cap dubte. Per aquest motiu, ha atorgat el premi Miramar a l'spot Eleutheromania, que promociona la independència, produït per quatre estudiants de la Pompeu Fabra. Us el recomano vivament. I ja podeu pensar que aquest és el pretext per al meu post d'avui. Doncs sí.

Catalunya té una malaltia que es diu eleutheromania i que consisteix en un intens i irrefrenable desig de llibertat. O sigui, que els catalans som uns eleutheronòmans o maníacs de llibertat fins al final, sempre i en tot. I ja no podem parar, és un desig irrefrenable que cap teràpia pot mitigar o aturar.

I com són els eleutheronòmans? Doncs són persones disposades a perdre els nòvios i les nòvies, la família, la feina, fins i tot el seny. Homes i dones capaços d'estar dies sense menjar, de quedar-se glaçats en un banc del parc, d'anar a la presó, de suportar humiliacions i burles i de rebre com a càstig-premi, l'aïllament.

I tot i que les possibilitats puguin semblar ínfimes, en intentar-ho ja no es poden aturar, i la sensació que s'experimenta és incomparablement millor que cap altra que es pugui imaginar. Per això, els maníacs catalans d'alliberament tenen com a objectiu contagiar als altres la seva malaltia. El missatge, claríssim: Do it! fins al final: Freedom from Catalonia.

Fes-ho! En primer lloc, és imprescindible tenir un cens de maníacs de llibertat. Així és que si encara no t'has inscrit a la Via Catalana 2014, fes-ho! Serà una bona manera de saber quants som i poder establir si ens trobem davant d'una pandèmia d'eleutheromania o encara no.  

En segon lloc, si vols saber si ets candidat a ser maníac de la llibertat per a Catalunya, només cal que contestis aquest petit test:
  • Estàs disposat a lluitar fins al final perquè es pugui celebrar la consulta?
  • Vols que Catalunya esdevingui un estat?
  • Vols que aquest estat sigui independent?
En tercer lloc, convé que registris en una pauta la teva capacitat de resistència a la provocació, al patiment i al desànim, i la teva disposició A estimar Catalunya amb tot el cor i amb tota l'ànima. El camí que hem encetat és una cursa de fons, així és que cal dosificar bé les forces per a no defallir en l'intent i arribar fins a la meta.

El proper 11 de setembre serà la prova de foc per l'afluència massiva d'eleutherònoms a Barcelona a fi de reproduir la "V" de voluntat, victòria i votació. Et perdràs aquest esdeveniment únic en la història del país? Jo no. Per res del món. Perquè sóc una maníaca  catalana irrefrenable i contagiosa de llibertat. I tu? Do it!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada