dijous, 17 de juliol del 2014

SIGUEM PUNTUALS

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓ. Doncs, si és l'hora, siguem ben puntuals. No fos cas que la precipitació, les travetes i els atacs per la dreta i per l'esquerre ens fessin arribar tard a la cita. La consulta, també és femenina, no s'ha de fer esperar. A les dones no ens agrada. 

Em satisfà l'eslògan triat: "Ara és l'hora". Té com a rerefons el nostre himne nacional. Demostra promptitud i determinació. Ah, i són dues les dones que lideren la campanya: una més mediàtica i una altra més discreta. Un bon tàndem des de la feminitat amb experiència. No són adolescents cap de les dues. Saben el que volen i fins on poden arribar. Almenys, aquesta és la imatge que projecten.

És l'hora de poder dir que sí i que sí. Que no és la millor o, més aviat, són les millors de les preguntes? La perfecció a la terra no existeix. Que podrien ser uns altres els qüestionaments? D'acord. Però és el que tenim. I, per primera vegada, en la història dels últims temps hi ha hagut algú, o algunes i alguns, que s'han escarrassat per a tirar endavant aquest projecte: agosarat, participatiu, il.lusionador i decisiu. 



Per això no volem regateigs, indefinicions, punyalades traperes o ensurts "negociats" d'última hora. Volem poder expressar el que anhelem ser amb pau i harmonia. I amb una mica de bon humor, que sempre ajuda. És molt demanar? I des de la més absoluta de les legalitats: la que prové del nostre parlament legítimament votat i constituït. Alguna cosa a dir?

Doncs apa, la cursa ha començat de ferm. Hem d'arribar a la meta. Perquè a diferència de l'Espanya de Montoro, Catalunya sí que es pot reinventar. Serà a la tardor, quan les fulles dels arbres envairan els nostres carrers i places per a saludar el nou país que reneix, ara sí, a l'hora favorable. L'hora de la salvació. Som-hi, posem els rellotges a punt?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada