dilluns, 28 de juliol del 2014

ESTÀS NETA, CARME?

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓ. Ara que falten menys de 48 hores per a la famosa entrevista entre  el Mas i el Rajoy, tothom, inclosa la mateixa CDC, Unió ja ho va fer amb la renúncia del Duran, han cremat els cartutxos al seu abast, no ja per a malmetre l'entrevista, sinó per a torpedejar la consulta, i el procés i tot el que volgueu. 

Bé, matiso, tot no. Per fortuna, i no sé si creuar els dits, no han pogut dinamitar encara les entitats que directament li donen suport, o més aviat crec que a hores d'ara hem de començar a dir que lideren el procés des del que es ve anomenant la societat civil. Menys mal que, de moment, hi ha algú que se salva. No voldria pas estar en la pell de la Forcadell, per exemple. Tindrà potser els telèfons intervinguts? Qualsevol cosa sospitosa de frau serà usada en la seva contra. Estàs neta, Carme? Perquè la propera ets tu.


Ja us podeu imaginar que de l'entrevista no espero gran cosa. El Rajoy continua atrinxerat en les seves posicions més radicals. Curiós com els diaris de Madrid, el País inclòs, apliquen el qualificatiu de radicals als partits que donen suport a la consulta, tret de CiU. I, si haguéssim de passar un test de radicalitat no sé qui guanyaria, perquè en el bàndol espanyolista n'hi ha i molta, en negatiu, a més.

El Mas... Em fa una mica de pena, què voleu que us digui. No té massa marge de moviment. Crec que ha d'acceptar que el seu viatge arribarà no massa més enllà del 9 de novembre. És la persona encarregada de portar Catalunya a la Terra promesa, però ell, com Moisès, no hi podrà entrar com a líder. Haurà de donar pas a d'altres generacions i partits.

El lideratge del procés cap a la independència està en mans de la societat, mai millor dir. Ens toca estar a l'alçada de les circumstàncies. Sense presses, però sense pauses. I, com deia, amb les mans netes i els peus ferms i el cor gran, ben gran. La responsabilitat és molta. El projecte s'ho val. Endavant, dones, que la terra és de tots, però nosaltres l'hem engendrat com a mares. Visca Catalunya lliure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada