diumenge, 11 de maig del 2014

DISCERNIR LA PART MILLOR

I si ahir apostava per una doble veritat: sí+sí, aquesta tarda poso a subhasta un altre gran valor o actitud per a refer la salut del nostre pacient: el discerniment.

Anem a pams i aturem-nos-hi. Discernir vol dir garbellar, de separar, de distingir el que és més convenient, segons els indicis que tenim. No vol dir que hàgim d'escollir entre el bo i el dolent, això no té gràcia, sinó de triar entre el que és bo i el que és el millor, i això ja costa una mica més de veure-ho. 

Potser ens pot anar bé fer com una seqüència de verbs: veure, conèixer, optar i seguir -mans a l'obra-. En el cas que ens ocupa: veiem la trista realitat de la nostra pàtria empobrida, menyspreada i ultratjada, però no en abstracte, sinó en viu i en directe: veiem les catalanes i els catalans empobrits, menyspreats i ultratjats. 


Ens adonem que per a sortir de la crisi política i social hem de fer nostres una sèrie d'opcions: més autogovern, millor finançament o millor encara, poder decidir el que volem ser com a país i com ens volem organitzar. 

És per això que ens hem posat mans a l'obra per a seguir no un estel, sinó una estelada que volem que onegi amb normalitat arreu, com la nostra pròpia llengua i cultura i costums i... Qui vol ser el millor postor per aquesta subhasta? 

Jo ja he escollit la part millor, i tu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada