diumenge, 18 de maig del 2014

ASTÚCIA+SENZILLESA: CÒCTEL DE LA CASA

Astúcia i senzillesa? Podrien ser ingredients d'un còctel especialitat de la casa Nou Novembre? Sí, i tant que sí. Si les barregem i agitem convenientment, el resultat serà una beguda única en el món dels barmen, millor de les barwomen. Why?

L'astúcia és l'habilitat d'aquell o aquella capaç d'adonar-se quan estan a punt de posar-li un parany. Ecco! En aquest temps d'enganys i fal.làcies, cal anar amb els ulls ben oberts per captar el pols a la realitat i saber garbellar, us sona no?, quin camí convé prendre. Dit amb altres paraules: hem d'entrenar-nos a olorar què i qui ens convenen més per arribar a fer possible la decisió sobre el nostre futur com a país lliure i sobirà.


I, què hi pinta la senzillesa en tot això? Doncs molt, moltíssim, almenys per a mi. La senzillesa és una virtut, la d'aquella o aquell que es fa petit, no memo, perquè considera el bé de l'altre com a primera meta a aconseguir. Un bé que pot ser col.lectiu, com el que ens ocupa. I s'hi esmerça fent fora l'arrogància i la prepotència. 

Traduït en clau de campanya electoral: només qui és capaç de sortir una i altra vegada dels seus propis interessos partidistes, treballarà a favor del que més li convé al nostre país per a ser el que ha de ser. Sense complexos, però sense aixafar ningú. 

Us animeu a tastar un còctel tan especial? No us ho penseu dues vegades que la primera cita és a punt d'arribar: les eleccions europees. Ah, i no us preocupeu perquè una copa d'astúcia+senzillesa no fa pujar ni un gram la taxa d'alcoholèmia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada